17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapečené palačinky s kuřecím masem

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 300 gramů
mléko 250 ml
hladká mouka 2 - 3 lžíce
vejce 2 kusy
kypřící prášek do pečiva
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostičky. Promneme je s pepřem, sladkou paprikou a solí. Kdo má rád může přidat trochu pálivé papriky. Na pánvi s olejem kostičky opečeme do měkka.
Připravíme si palačinky. Do vyšší nádoby si dáme mléko, mouku, vejce, na špičku nože prášku do pečiva a špetku soli. Dobře rozkvedláme. Z těsta pečeme na oleji palačinky.
Hotové palačinky naplníme kuřecím masem, zabalíme, vložíme do vymazaného pekáče, zalijeme smetanou se sýrem a v troubě pečeme dozlatova.


 


RECEPTY

Kefírová buchta

Postup: Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po... zobrazit recept

RECEPTY

Okurky podle babičky Aničky

Postup: Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustové karbanátky

Postup: Kapustu očistíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA