2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Zapomenuté heslo › Marináda na krkovičku

Název Množství a jednotka
maso vepřové - krkovička 1 kg
šalvěj 1 lžíce
citrónová šťáva 1 lžíce
mletá sladká paprika 1 lžíce
kečup 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca 150ml oleje, přidáme lžíci šalvěje, lžíci sladké papriky, 6 stroužků česneku, lžičku majoránky, lžičku tymiánu, lžíci citronové šťávy i s dužinou, lžíci kečupu a lžičku soli. Plátky krkovičky naložíme do marinády a necháme v lednici přes noc.


 


RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...