2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Marináda na krkovičku

Název Množství a jednotka
maso vepřové - krkovička 1 kg
šalvěj 1 lžíce
citrónová šťáva 1 lžíce
mletá sladká paprika 1 lžíce
kečup 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca 150ml oleje, přidáme lžíci šalvěje, lžíci sladké papriky, 6 stroužků česneku, lžičku majoránky, lžičku tymiánu, lžíci citronové šťávy i s dužinou, lžíci kečupu a lžičku soli. Plátky krkovičky naložíme do marinády a necháme v lednici přes noc.


 


RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...