21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Falešná rybí polévka

Název Množství a jednotka
mrkev 1/2 kusu
petržel 1/2 kusu
malá cibule 1 kus
celer 1/2 kusu
kapusta 1/4 kusu
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Všechnu zeleninu nakrájíme na jemné nudličky /julienne/ a podusíme na másle. Zalijeme vodou přidáme polévkové koření, osolíme. Než se nám zelenina uvaří do poloměkka, opražíme si na kousku másla hrubou krupici. Když bude žlutá přidáme ji k zelenině a vaříme ještě asi 1/4 hodiny. Polévku dochutíme zázvorem, muškátovým květem a popřípadě dosolíme. Na talíři podáváme s osmaženou, na kostičky nakrájenou houskou


 


RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...