20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Výživová poradna › Smaženky se sýrem a šunkou

Název Množství a jednotka
vejce 4 ks
sýr eidam cihla 30% 200 g
šunka 100 g
veka 1 ks
sůl
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Eidam nastrouháme a šunku (nebo zbytky salámů, co máme v lednici) nakrájíme najemno, případně nastrouháme. Sýr se šunkou vmícháme do rozšlehaných, mírně osolených vajec, promícháme a v této směsi obalujeme plátky veky a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s rajčatovým salátem.


 


RECEPTY

Vepřové plecko na leču a fazolích

Postup: Na oleji a másle osmahneme 3 cibule. Poté přidáme nakrájené plecko na kostky a... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...