12. 5. 2024   |   svátek má Pankrác
 

Kuřecí salát se zeleninou

Název Množství a jednotka
grilované nebo pečené kuřecí maso 250 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
sýr eidam cihla 30% 100 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Vajíčka uvaříme natvrdo. Drůbeží pečené nebo grilované maso nakrájíme na menší kousky, smícháme s přecezenou uvařenou a zchladlou zeleninou a okapaným hráškem. Přidáme na nudličky nakrájený tvrdý sýr, majonézu, jogurt a hořčici, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Nakonec přidáme uvařené vajíčka překrájené na čtvrtinky. Necháme vychladit.

Tip:
Do tohoto salátu můžeme zužitkovat jednak zbytky kuřecího, krůtího nebo slepičího masa, ale i zbytky sýrů (hermelín, gouda, nebo třeba kousek ovčího sýru). Celer můžeme použít i řapíkatý.

Tip II:
Pokud se nám nechce krájet a vařit zelenina, můžeme tam vyklopit scezenou plechovku hrášku s mrkví.


 


RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové plecko na leču a fazolích

Postup: Na oleji a másle osmahneme 3 cibule. Poté přidáme nakrájené plecko na kostky a... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...