4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Výživová poradna › Dýňová krémová polévka

Název Množství a jednotka
dýně hokkaido 1 menší
smetana ke šlehání 200 ml
kari 1/2 lžičky
brambory 2 ks
sůl 1 1/2 lžičky

polévky
Porce: 4
Kuchyně: USA
Příprava: 15 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)


Zvláštní, ale vynikající polévka, po které se vždy zapráší.



Postup
Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido uvaří doměkka. Loupu ji škrabkou jen když je povrch škaredý (černé tečky). Rozpůlíme a lžící vydlabeme semena (vyhodíme). Dýni nakrájíme na kostky o velikosti cca tři cm, dáme do hrnce, zalijeme 1 1/2 litrem vody, osolíme, přidáme na kostky nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme šlehačku, asi 1/2 lžičky kari koření a necháme projít varem. Pokud je polévka moc hutná, zředím ji ještě troškou mléka, podle chuti. Podávám jen tak nebo s krutonky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Postup: Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky,... zobrazit recept

RECEPTY

Uhlířské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě (na 3l vody dám 3 lžičky soli) doměkka. Uzený... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Postup: Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou.... zobrazit recept

RECEPTY

Výborné kuličky

Postup: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí - asi 10 minut. Přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Jaké jsou výhody používání kávových kapslí

Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...