28. 5. 2024   |   svátek má Vilém
 

Výživová poradna › Biftek se šunkou a vejcem

Název Množství a jednotka
hovězí biftek 4 ks
šunka 4 plátky
vejce 4 ks
pepř
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)


Na bifteky se nejlépe hodí pěkná svíčková, ale když není, pěkné mladé zadní je taky fajn.



Postup
Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle. Odložíme na teplé místo, ve výpeku osmahneme plátky šunky, vyjmeme, tuk zaprášíme hladkou moukou, zředíme 1dl studené vody a povaříme alespoň pět minut. Na druhé pánvi připravíme volská oka. Na každý biftek položíme plátek šunky a volské oko a podáváme s hranolky, opečenými brambory nebo kaší a zeleninovou přílohou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA