5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Pažitková vaječná pomazánka

Název Množství a jednotka
vejce 3 ks
jablko 1 ks
cibulka 1 ks
tavený sýr smetanový 2 kostky
majonéza 150 ml
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Vajíčka uvaříme natvrdo. Nadrobno nakrájíme cibulku a jablko, smícháme s nakrájenými vejci, smetanovým měkkým sýrem (dobře roztíratelná je třeba Pribina), majonézou, nasekanou pažitkou, ochutíme kapkou citronové šťávy a dosolíme podle chuti. Mažeme na tmavé pečivo.


 


RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové kuličky

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mletý nebo strouhaný... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s jahodami

Postup: Jahody nakrájíme na kousky a smícháme s bílým smetanovým jogurtem. Můžeme... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...