2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Pomazánka z Lučiny

Název Množství a jednotka
Lučina 250 g
majonéza 100 ml
cibulka 1 ks
křen 2 lžičky
vejce 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Lučinu promícháme s majonézou, přidáme natvrdo uvařená nakrájená vajíčka a nadrobno nakrájenou menší cibulku, promícháme a ochutíme nastrouhaným křenem. Mažeme na tmavé pečivo.

Tip:
Místo křenu můžeme dát lžičku sladké papriky.


 


RECEPTY

Avokádová pomazánka

Postup: Zralé avokádo (pokud je avokádo tvrdé, necháme jej při pokojové teplotě dozrát... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...