Jednoduchý, ale fantastický recept na úpravu lososa, se kterým uspokojíte i nejmlsnější jazýčky.
Postup
Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a zakryté pečeme asi 40 minut, posledních 10 minut pekáč odkryjeme. Mezitím si připravíme omáčku. Z másla, mouky, vývaru, mléka a smetany připravíme bešamel, povaříme asi pět minut, a dochutíme solí, cukrem a šťávou z 1/2 - 1 citrónu (podle velikosti). Pokud nemáme vývar, můžeme jej nahradit vodou s kouskem masoxu. Lososa přelitého citronovou omáčkou podáváme s brambory v úpravě podle příležitosti - šťouchanými, pečenými, nebo bramborovým pyré.
Tip: Citronovou omáčku můžeme použít i ke kuřecímu nebo krůtímu masu, k rybám nebo i k vepřové panence.
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...