14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Výživová poradna › Kakaový tunel

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 160 g
hladká mouka 150 g
kakao 1 lžíce
kypřící prášek do pečiva 1 lžička

náplň

Název Množství a jednotka
měkký tvaroh 500 g
máslo 250 g
cukr mletý 3 lžíce
vanilkový cukr 1 balíček
rum
Zobrazit všechny ingredience
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Rozetřeme na vymaštěný a vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut.
Po upečení necháme vychladnout. Odkrojíme pruh na uzavření formy na srnčí hřbet a zbytkem vyložíme formu.
Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Ochutíme rumovou trestí nebo rumem. Rozdělíme na poloviny. Do jedné přidáme kakao.
Náplň dáme na vyložený korpus nejdříve světlou, pak tmavou nebo opačně. Uzavřeme pruhem, který jsme si odkrojili a dáme ztuhnout do ledničky.
Vyklopíme z formy a polijeme čokoládovou polevou.


 


RECEPTY

Jahodový koktejl z mléčného baru

Postup: Mléko nalijeme do mixéru, přidáme bílý smetanový jogurt, dvě lžičky moučkového... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč

Postup: Z hladké mouky, 140g moučkového cukru, 170g másla, tří žloutků a špetky... zobrazit recept

RECEPTY

Kvasnicové (drožďové) cukroví

Postup: Na vál vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme vlažné mléko a rozdrobíme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...