17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Záhorácká štika

Název Množství a jednotka
štika 600 g
brambory 300 g
kyselé zelí 200 g
vejce 1 ks
hladká mouka 100 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 40 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Štiku omyjeme, osušíme, nasolíme a necháme odležet.
Mezitím si nastrouháme brambory na jemno, přidáme k nim pokrájené kyselé zelí, vejce, hladkou mouku, majoránku, sůl. Zamícháme.
Porce štiky obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.





 


RECEPTY

Pizza na plechu

Postup: na těsto:1/2 kg hl. mouky1 lžička soli1/2 deci oleje2 žloutkykvásek:1/4 l... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodové tvarohové knedlíky

Postup: Tvaroh (i z vaničky) rozmícháme s vajíčkem, přidáme špetku soli, 4 lžíce dětské... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...