18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Rybí filé se žampióny

Název Množství a jednotka
rybí filé 500 g
máslo 100 g
žampiony 200 g
koření na ryby
kmín drcený
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Rybí filé si nakrájíme na porce, osolíme, pokmínujeme a posypeme rybím kořením. Necháme chvíli odležet. Pak porce opečeme po obou stranách do zlatova. Vytáhneme dáme do tepla a na másle, v kterém se peklo filé opečeme na plátky nakrájené žampióny. Na talíři filé posypeme osmaženými žampióny.


 


RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Dušené telecí maso (Veal stew) v kedlubnách

Postup: Telecí maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...