19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Madeirská omáčka

Název Množství a jednotka
Madeirské víno 100 ml
hlíva ústřičná kousek
silný hovězí vývar 400 ml
tymián 1/4 lžičky
rajčatový protlak bez konzervantů 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Z másla a zarovnané lžíce mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme 4 dl hovězího vývaru, přidáme 1 dl madeiry, necelou půl lžičku soli, 1/4 lžičky tymiánu, lžičku rajčatového protlaku, 1/4 lžičky cukru, na lžíci tuku podušené drobně nakrájené hříbky (klidně žampiony nebo hlívu) a povaříme cca půl hodinky.


 


RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Okurková omáčka

Postup: Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Králova vila

Naším cílem je věnovat se vám s maximálním úsilím a pokusit se vám splnit...