18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Mořské ryby po balkánsku

Název Množství a jednotka
mořská ryba 1000 g
pepř
olej 200 ml
bílé víno 200 ml
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: balkánská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Rybu omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce, osolíme a necháme odležet.
Na pánvi rozpálíme olej, rybu ještě popepříme a opečeme po obou stranách do zlatova. Pak rybu vyjmeme a udržujeme v teple.
Do tuku po opečení dáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, utřený česnek, zalijeme vínem a chvíli dusíme.Nakonec do zeleniny vmícháme rajský protlak. Přidáme rybí maso a společně prohřejeme.


 


RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře pečené na kyselém zelí

Postup: Na dno pekáčku rozložíme vymačkané kyselé zelí. V 1 dl studené vody rozmícháme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na bylinkách

Postup: Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...