14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Zapomenuté heslo › Kapr po čínsku na sladkokyselo

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
zázvor mletý
mrkev 2 ks
pórek 1/2 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 01 h. 45 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Rybu, očistíme, osolíme a necháme 1 hodinu odležet. Pak kapra po 3 cm nařežeme.Do těchto zářezů nasypeme zázvor a pepř. Pak kapry obalíme v hladké mouce.
Na kostičky nakrájíme mrkev, pór, cibuli, petržel, celer. Na pánvi rozpálíme tuk, osmahneme nejdříve mrkev, pak ji vybereme a pak totéž s ostatní zeleninou. Nakonec upečeme rybu do červena a křupava na tomtéž tuku. Upečenou ji dáme na talíř a uchováme v teple.
Připravíme karamel, asi ze 3 - 4 kostek cukru. Do hotového karamelu přidáme ještě trochu cukru, octu, pepře a škrob rozkvedlaný ve vodě.
Do oleje, ve kterém se postupně osmahla zelenina, dáme zpět všechnu zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme trochu magi a touto směsí rybu polijeme.


 


RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí plátky po znojemsku

Postup: Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z... zobrazit recept

RECEPTY

Sváteční bílková bábovka

Postup: Ve větší míse utřeme žloutky se změklým máslem a cukrem, přidáme postupně mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...