1. 6. 2024   |   svátek má Laura
 

Vepřová panenka plněná švestkami

Název Množství a jednotka
vepřová panenka 500 g
sušené švestky 100 g
sůl
čerstvě mletý pepř
olej na smažení

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a ostrým tenkým nožem do ní po celé délce propíchneme kapsu. Do vytvořené kapsy vtlačíme sušené švestky bez pecek. Okraje sklepneme, aby obsah nevytékal. Osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme na plech nebo pekáček a odkrytou pečeme panenku v troubě při teplotě 180° cca půl hodiny. Podáváme s brambory v různé úpravě, přelité omáčkou.

Tip:
Vhodné omáčky:
švestková (povidlová)
madeirská
demi glace


 


RECEPTY

Amaretti sardi - sardské mandlové pečivo

Postup: Oloupané mandle, polovinu cukru a kůru z půlky očištěného menšího citrónu... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...