18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Španělské ptáčky

Název Množství a jednotka
hovězí kýta 4 plátky
vejce 1 ks
sladkokyselé okurky 2 ks
dietní párek 1 ks
špek 20 g
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
rýže
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 01 h. 45 min.
Mamut :-)


Napadlo vás někdy, že správně jsou to španělští ptáčci? :-)



Postup
Vajíčka uvaříme natvrdo. Plátky hovězího masa naklepeme - můžeme použít roštěnec, zadní maso z kýty nebo i pěknou plec. Osolíme, opepříme a potřeme každý plátek troškou plnotučné hořčice. Na každý plátek položíme doprostřed půlku podélně rozkrojené okurky, čtvrtku vajíčka, kousek špeku a kousek libového jemného párku. Maso s náplní stočíme a zavážeme buďto nití, nebo sepneme párátky, případně pokud máme, tak svorkami. Pokud vážeme nití, tak spirálově, aby šla nit dobře odstranit, nit se nemusí nijak zavazovat, stačí jen vmáčknout do masa. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a ze všech stran na ní opečeme připravené závitky. Podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo ponořené, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do vývaru přidáme záklechtku, povaříme deset minut, osolíme, opepříme a pokud je potřeba, přidáme bujón. Doděláme omáčku, a vrátíme do ní ptáčky, aby se prohřáli. Podáváme s rýží.


Další fotografie
 


RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...