19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Játrová omáčka

Název Množství a jednotka
hovězí játra 250 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
špek 40 g
sádlo 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Játra dobře očistíme od kanálků, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a špek nakrájíme najemno a osmažíme na lžíci sádla. Přidáme nakrájená játra, opečeme, podlijeme vroucí vodou (1l) a dusíme doměkka. Přidáme tmavší jíšku připravenou na sádle, povaříme 10 minut a rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčku osolíme a okořeníme utřeným česnekem, majoránkou, kmínem a pepřem. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.


 


RECEPTY

Salát z opečené zeleniny

Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...