Název | Množství a jednotka |
---|---|
špagety | 300 g |
smetana ke šlehání | 200 ml |
mléko | 100 ml |
kuřecí vývar | 150 ml |
mleté sušené houby | 1/2 lžičky |
houbové koření | 2 lžičky |
bylinky | 1 lžička |
máslo | 30 g |
hladká mouka | 1/2 lžíce |
parmezán |
Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmahneme lehce do růžova, zředíme studeným vývarem, přidáme mléko a šlehačku, osolíme, okořeníme houbovou směsí - používám hotovou houbovou směs z Lidlu, kde jsou kousky hříbků, bylinek a žampionů namíchané, a povaříme asi pět minut. Špagety přelijeme omáčkou a sypeme parmezánem.
Místo hotové houbové směsi můžeme použít houbové koření (2 lžičky) a sušené bylinky (petržel, tymián, pórek - 1 lžička celkem).
Postup: Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.Do mísy prosijeme mouku, přidáme... zobrazit recept
Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept
Postup: Mořského vlka (nebo jinou rybu) očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou od... zobrazit recept
Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept
Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept
Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek
Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...