19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Hořčicová omáčka

Název Množství a jednotka
cibule 1 ks
hořčice 1 lžíce
máslo 30 g
hladká mouka 2 lžíce
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a osmahneme do zlatova. Zředíme studenou vodou (3/4l), osolíme a povaříme. Omáčku procedíme nebo pomixujeme, vrátíme na sporák, přidáme lžíci hořčice, povaříme, dochutíme pár kapkami citronové šťávy a pokud je třeba, tak mírně přisladíme. Omáčku můžeme zjemnit přidáním 3 lžic zakysané smetany. Omáčku podáváme např. s orestovanými kuřecími nudličkami, k přírodním vepřovým řízkům, k rybímu filé opečeném na másle nebo grilovaným plátkům masa.


 


RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé rybičky

Postup: Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián,... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa na kari s kuskusem

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...