Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji opečeme do zlatova. Přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájené krůtí maso, kmín, pepř a tymián. Maso orestujeme, podlijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl doměkka. Pak přidáme záklechtku (hladká mouka rozkvedlaná se studenou vodou), promícháme, podle potřeby dochutíme solí, případně masoxem a vaříme ještě asi dvacet minut. Nakonec do guláše nastrouháme 2 větší stroužky česneku a povaříme už jen krátce. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek