2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Panádlová polévka

Název Množství a jednotka
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
rohlíky 4 ks
smetana 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo a společně s nalámanými rohlíky dáme vařit do litru osolené vody. Vaříme asi dvacet minut, až je zelenina měkká a rohlíky rozvařené. Polévku rozmixujeme (babičky propasírovaly nebo nechaly jen tak), zjemníme smetanou, máslem a rozšlehaným žloutkem. Podáváme s nasekanou petrželkou.

Tip:
Bílky, které nám zbudou, přidáme večer do vaječiny :-)


 


RECEPTY

Mandlová kolečka

Postup: Mandle povaříme ve vroucí vodě cca minutu a ještě horké oloupeme. Když... zobrazit recept

RECEPTY

Kuskusoto se zeleninou

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná pečeně plněná vejci

Postup: Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci,... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...