26. 4. 2024   |   svátek má Oto
 

Panádlová polévka

Název Množství a jednotka
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
rohlíky 4 ks
smetana 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo a společně s nalámanými rohlíky dáme vařit do litru osolené vody. Vaříme asi dvacet minut, až je zelenina měkká a rohlíky rozvařené. Polévku rozmixujeme (babičky propasírovaly nebo nechaly jen tak), zjemníme smetanou, máslem a rozšlehaným žloutkem. Podáváme s nasekanou petrželkou.

Tip:
Bílky, které nám zbudou, přidáme večer do vaječiny :-)


 


RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Citronové palačinky

Postup: Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...