13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Bramborový krém

Název Množství a jednotka
brambory 300 g
velká mrkev 1 ks
pórek 1/4 ks
mléko 200 ml
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, brambory na kostičky. Na másle osmažíme mrkev s pórkem, zalijeme vodou, přidáme brambory, osolíme, okořeníme kmínem a pepřem a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme, vlijeme mléko, přidáme bujón a povaříme. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.


 


RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...