13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Chlebová polévka s uzeninou

Název Množství a jednotka
starší chleba 200 g
uzenina 150 g
sádlo 2 lžíce
muškátový květ 1/2 lžičky
pepř
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Chléb nakrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a rozvaříme v 1l vody nebo vývaru z masoxu. Mírně osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým květem. Polévku můžeme rozmixovat ponorným mixérem. Přidáme rozšlehané vajíčko a necháme srazit. Uzeninu (párek, šunku, uzené, anglickou) nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na sádle. Osmaženou uzeninu rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou. Pro zvýraznění chuti můžeme zvlášť nastrouhat krajíček suchého chleba, lehce osmahnout na trošce sádla a přidat do hotové polévky.


 


RECEPTY

Borůvkový koláč

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Šuhajky (šuhajdy)

Postup: Ivu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao a promícháme. Rozložíme si... zobrazit recept

RECEPTY

Krkovička na kapustičkách

Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbková krémová polévka

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...