5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Polévka podle pana nadlesního

Název Množství a jednotka
srnčí přední 300 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

Knedlíčky do polévky

Název Množství a jednotka
vejce
houska
strouhanka
muškátový květ
petrželka
Zobrazit všechny ingredience
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Srnčí maso dobře očistíme a odblaníme a spolu s kostmi a kořenovou zeleninou vaříme v osolené vodě doměkka. Vývar přecedíme, na másle připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem ze srnčího masa, promícháme, přidáme koření a povaříme. Před dokončením přidáme do polévky nakrájenou zeleninu (kterou jsme vařili společně s masem) a 1 dl mléka. Nakonec polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením a petrželkou. Jako vložku do polévky dáváme srnčí maso nakrájené na nudličky, krájené fazolové lusky podušené na másle a cibulce a na talíře vkládáme houskové knedlíčky. Vše zalijeme polévkou.


 


RECEPTY

Falešné matjesy z cukety

Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...