22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Výživová poradna › Pekařská polévka

Název Množství a jednotka
máslo 200 g
housky 2 ks
vejce 1 ks
hrubá mouka 20 g
strouhanka 40 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí.
V misce utřeme máslo s vejcem, přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, ve vodě namočené a vymačkané housky, mouku, strouhanku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Těsto pořádně zpracujeme a tvarujeme malé knedlíčky, které smažíme ze všech stran na oleji. Knedlíčky klademe do talířů a zalijeme horkým vývarem.


 


RECEPTY

Ořechové pusinky

Postup: Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s houbovou omáčkou

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové pusinky

Postup: Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 15 minut. pak hrnec z vodní lázně... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina vynikající

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...