17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Název Množství a jednotka
kořenová zelenina 200 g
kedlubna 1 ks
květák 1/4 ks
máslo 30 g
hladká mouka 1 1/2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Drožďové knedlíčky

Název Množství a jednotka
droždí 80 g
vejce 2 ks
strouhanka
malá cibule 1 ks
sůl
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem nebo vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou kedlubnu a růžičky květáku, osolíme a uvaříme doměkka. Do hotové vroucí polévky zaváříme drožďové knedlíčky, povaříme 2 minuty a nakonec polévku zjemníme mlékem. Podáváme posypané pažitkou nebo petrželkou.


 


RECEPTY

Těstovinový salát s Pak Choi a krůtím masem

Postup: Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Mezitím na pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Citronovo-mandlová srdíčka

Postup: Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová líčka na majoránce a černém pivu

Postup: Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...