13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Ukrajinský boršč

Název Množství a jednotka
hovězí maso přední 250 g
uzená žebra 200 g
velká cibule 1 ks
červená řepa 200 g
bílé zelí 200 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 6
Kuchyně: ukrajinská
Příprava: 25 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle na cibuli. Zalijeme vroucí vodou, přidáme uzené žebro, koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, hřebíček), osolíme a vaříme do poloměkka. Pak přidáme zelí překrájené na menší kousky, nastrouhanou zeleninu, nakrájené brambory a řepu na kostičky, rajčatový protlak, utřený česnek a dovaříme doměkka. Žebra vyjmeme, obereme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do polévky. Dochutíme, solí, pepřem, cukrem a octem. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Tip:
Když máme uzené koleno - uvaříme koleno zvlášť a do boršče pak jen přidáme vývar z kolena, koleno upečeme na druhý den k večeři :-).

Zelí můžeme použít jak hlávkové bílé, tak kysané, stejně tak červenou řepu můžeme dát čerstvou nebo sterilovanou.


 


RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Medvědí tlapky

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

ESHOPY

Malecha's

Levná drogerie Německo. Kvalitní drogerie a potraviny z Německa, které u nás...