13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Výživová poradna › Zasmažená česnekačka

Název Množství a jednotka
česnek 5 stroužků
brambory 2 ks
anglická slanina 150 g
majoránka 1 lžička
sádlo 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, okořeníme majoránkou a vaříme doměkka. Na zbytku sádla připravíme zásmažku, vlijeme do polévky, přidáme kostku masoxu a povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a vklepneme celé vajíčko. Už nevaříme. Podáváme s kostičkami osmaženého chleba nebo housky.


 


RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka s bazalkou

Postup: Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kuřecí křidýlka

Postup: Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.Připravíme si marinádu. Do větší misky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Na Harcovně

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...