21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Zapomenuté heslo › Albánská polévka

Název Množství a jednotka
hlávkové zelí 1/2 hlávky
mrkev 2 ks
brambory 2 ks
sádlo 30 g
slanina (špek) 50 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: albánská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a brambory nakrájíme na kostičky. Rozpustíme sádlo a osmahneme na něm zelí a mrkev. Zalijeme 1 a 1/2 l vody, přidáme brambory, sůl, lžičku cukru a uvaříme doměkka. Pokud se nám zdá polévka slabá, přidáme bujón.
Masožravci si zvlášť osmaží nakrájenou slaninu a přidají do hotové polévky.


 


RECEPTY

Pikantní fazolový krém s chorizem

Postup: Fazole (je jedno, jestli bílé, nebo červené, já jsem použila velké bílé)... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Ledovky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem a citronovou kůrou ze 1/4 citrónu, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny s uzeninou a sýrem

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Na pánev dáme sádlo a osmažíme jemně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...