19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Játrové knedlíčky do polévky

Název Množství a jednotka
játra 100 g
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
strouhanka
pepř
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Játra - můžeme použít jakékoliv - hovězí, vepřové, králičí, husí, prostě játra - očistíme, případně odstraníme kanálky. Naškrábeme ostrým nožem nebo rozmixujeme. Dáme do misky, přidáme vajíčko, sůl (podle velikosti a množství jater, na 100g jater cca půl lžičky soli) utřený česnek (dtto, na 100g jater 2 stroužky česneku), mletý pepř a zahustíme strouhankou tak, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme 10 minut odležet a zaváříme lžičkou do vroucí už hotové polévky. Jakmile knedlíčky vyplavou, povaříme ještě asi pět minut a můžeme podávat.


 


RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Ďábelská kuřecí směs s fenyklem

Postup: Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená dýně se sýrem

Postup: Menší dýni hokkaido (cca 1kg) umyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semena... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...