Játra - můžeme použít jakékoliv - hovězí, vepřové, králičí, husí, prostě játra - očistíme, případně odstraníme kanálky. Naškrábeme ostrým nožem nebo rozmixujeme. Dáme do misky, přidáme vajíčko, sůl (podle velikosti a množství jater, na 100g jater cca půl lžičky soli) utřený česnek (dtto, na 100g jater 2 stroužky česneku), mletý pepř a zahustíme strouhankou tak, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme 10 minut odležet a zaváříme lžičkou do vroucí už hotové polévky. Jakmile knedlíčky vyplavou, povaříme ještě asi pět minut a můžeme podávat.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek