2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Drobení (strouhání) do polévky

Název Množství a jednotka
hrubá mouka cca 120 g
vejce 1 ks
sůl

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Na větší prkýnko nebo vál si nasypeme mouku, uděláme důlek, vklepneme vejce, mírně osolíme (čtvrt lžičky), nejprve nožem lehce promícháme a pak rukou řádně vypracujeme tuhé těsto.
Strouháme na hrubém struhadle přímo do polévky, necháme zavařit a povaříme 2 minuty.
Množství mouky uvedené v receptu je pouze orientační, protože záleží na velikosti vajec. Proto je lepší dát mouky ze začátku jen 100g a postupně podsypávat podle potřeby, těstíčko musí být tak tuhé, aby šlo hned strouhat.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna na medu s vůní rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehna opláchneme, osolíme, okořeníme rozmarýnem a hrubě mletým pepřem... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkový betlém a svícínky

Postup: V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Čevabčiči

Postup: Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...