14. 6. 2024   |   svátek má Roland
 

Zapomenuté heslo › Bramborová polévka

Název Množství a jednotka
brambory 500 g
kořenová zelenina 100 g
sádlo 60 g
hladká mouka 60 g
pepř
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Daniela



Postup
V osolené vodě vaříme houby a drobně nakrájené brambory s rozředěnou tmavou jíškou. Do "bramboračky" musí být jíška opravdu pěkně do červena usmažená, aby měla polévka správnou chuť a barvu. Když jsou brambory skoro měkké, přisypeme strouhanou zeleninu, s níž polévku dovaříme. Okořeníme ji česnekem, majoránkou, pepřem i petrželkou. Do polévky můžeme přidat i pokrájenou kapustu. V létě dáváme čerstvé houby, do bramboračky se hodí i tvrdé křemeňáky. Hodíme-li je do polévky prudce vařící, příliš nezčernají. Suché rozkrájené houby předem namočíme a s vodou, v níž byly namočeny je dáme do polévky.


 


RECEPTY

Tuňáková pomazánka

Postup: Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a smícháme s konzervou tuňáka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Coca-cola řezy

Postup: Nejprve dáme do kastrůlku 250g másla, 250ml Coca-coly, 4 lžíce hořkého kakaa a... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...