2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Špenát

Název Množství a jednotka
listový špenát 500 g
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
máslo 50 g
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený nadrobno) listový špenát a zalijeme 1/4 l vody. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a povaříme. Zvlášť si připravíme na zbytku másla jíšku, zředíme vodou a vlijeme do špenátu. Dochutíme utřeným česnekem. Podáváme s brambory, bramborovým knedlíkem, volským okem, vařeným hovězím masem nebo s vepřovými výpečky.


 


RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

RECEPTY

Dřevorubecké tousty

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme najemno. Smícháme s vajíčkem a... zobrazit recept

RECEPTY

Tousty se šunkou, sýrem a okurkou

Postup: Toustový chléb lehce namažeme máslem, poklademe plátky šunky (klidně anglickou,... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kuřecí křidýlka

Postup: Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.Připravíme si marinádu. Do větší misky... zobrazit recept

RECEPTY

Krkovička na kapustičkách

Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...