2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Špenát

Název Množství a jednotka
listový špenát 500 g
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
máslo 50 g
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený nadrobno) listový špenát a zalijeme 1/4 l vody. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a povaříme. Zvlášť si připravíme na zbytku másla jíšku, zředíme vodou a vlijeme do špenátu. Dochutíme utřeným česnekem. Podáváme s brambory, bramborovým knedlíkem, volským okem, vařeným hovězím masem nebo s vepřovými výpečky.


 


RECEPTY

Špagety se sardelkami a sušenými rajčaty

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...