20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Moravský vrabec

Název Množství a jednotka
vepřový bůček bez kosti 600 g
velká cibule 1 ks
česnek 6 stroužků
sůl
drcený kmín
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky a dáme do pekáčku. Použijeme pěkný bůček, ale klidně i plecko nebo ramínko. Osolíme, okmínujeme, trošku opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Podlijeme 1 dl vody a pečeme za občasného podlévání výpekem a promíchání masa asi hodinu a půl. Podáváme s moravským zelím a knedlíkem.


 


RECEPTY

Tvarohová bábovka

Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept

RECEPTY

Avokádová majonéza

Postup: Zralé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do vyšší... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

RECEPTY

Korsický salát

Postup: Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...