29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Výživová poradna › Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Název Množství a jednotka
květák 1/2
brokolice 500 g
velká mrkev 1 ks
petržel 1 ks
brambory 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme vařit. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a nastrouhanou mrkev a petržel, osolíme, okořeníme majoránkou, troškou muškátového oříšku (pětkrát strouhnu), drceným kmínem a vaříme doměkka. Připravíme tmavší jíšku, kterou přidáme do polévky. a pokud se nám zdá polévka slabá, vhodíme kostku bujónu.

Ze zbylé půlky květáku si uděláme na večeři květákový mozeček.


 


RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...