16. 8. 2025   |   svátek má Jáchym
 

Mašličky s pečenými žampiony

Název Množství a jednotka
hnědé žampiony 250 g
červená cibule 1 ks
Ricotta 150 g
těstoviny 250 g
česnek 1 palice
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Žampiony nakrájíme na hrubší plátky a červenou cibuli na měsíčky. Zapékací formu nebo hlubší plech vyložíme pečicím papírem a nasypeme na něj žampiony s cibulí. Okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme, lehce posypeme chilli vločkami, podle toho, jak moc máme rádi pálivé, přidáme na poloviny překrojenou menší palici česneku, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Ke směsi přidáme kelímek ricotty (navrstvíme lžící na žampionovou směs na hromádku) a dáme péct do vyhřáté trouby na horkovzduch na 185° - 190° na cca 30 - 35 minut.
Po upečení vymačkáme ke směsi upečený česnek, přidáme čerstvý baby špenát, promícháme a podáváme s uvařenými mašličkami, penne nebo špagetami.


 


RECEPTY

Šípkové cukroví

Postup: Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový sirup

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, nasypeme do uzaviratelné nádoby a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...