5. 6. 2023   |   svátek má Dobroslav
 

vepřovéí v "bíléí" omáčce se zeleninou

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 4 plátek
hrášek a mrkev 1 sáček
sádlo 2 lžíce
sůl cca 1/2 lžičky
pepř celý 6 kuliček
Zobrazit všechny ingredience

mrazená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice

oběd nebo vydatnější
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Vepřové plátky naklepeme a posolíme, přidáme dvě kuličky nového koření, asi šest kuliček celého pepře a špetinku muškátového květu (s ním velice opatrně, přemíra pálí a není to pak k jídlu, jina kale vynikající), následně opečeme do červena na rozpáleném tuku (já dala sádlo). Potom zaprášíme přibližně vrchovatou lžící mouky, opražíme, hned zalijeme mlékem a následně doplníme vodou, zamícháme a vaříme do měkka.
K téměř hotovému přisypeme sáček mrazené zeleninové směsi "mrkev, hrášek, kukuřice" a povaříme do změknutí zeleniny.
Podáváme s houskovým nebo moravským knedlíkem, případně rýží či těstovinami.


 


RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Kefírová buchta

Postup: Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...