18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Pudinkové "tiramisu"

Název Množství a jednotka
dětské piškoty 1 sáček
mléko 1/2 litru
pudinkový prášek 1 sáček
cukr 3 lžíce
káva 1 hrnek
Zobrazit všechny ingredience

dezert, zákusek ke k
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku vanilkového pudinku krém. Následně si připavíme pořádný "kafáč" nebo misku silné kávy a trochu dobré pikantní marmelády - zde čím řídší, tím lépe.Druh může být vpodstatě jakýkoli.
Připravíme se misky nebo poháry.
Na dno dáme trošku pudinku, na něj vrstvu piškoty mamočených v kávě,které zlehka potřema marmeládou nebo džem a zalijeme nízkou vrstvou pudinku.
Takto pokračujeme do spotřebování surovin - poslední vrstvu tvoří pudink.
Hotové necháme dobře vychladit v lednici a můžeme podávat. Pro slavnostnější příležitost můžeme ještě přizdbit šlehačkou, klidně tou z prášku, případně posypat gramken nebo hoblinkami strouhané čokolády.
Dáme-li tento moučník do poháru na nožičce, například do misek na šampaňské a šlehačkovou přízdobu ještě doplníme ovocem - obdiv a spokojenost hostů vás nemine.


Další fotografie
 


RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíčky do polévky

Postup: Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Postup: Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...