3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Dýňový džus

Název Množství a jednotka
dýně 1,5 kg
cukr 60 dkg
kyselina citronová 1 kávová lži
studená voda 1,25 litr

nápoj pro osvěžení n
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Oloupanou dýni zbavenou jádřince nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, přidáme cukr, kyselinu citronovou a necháme 24 hodin odstát.
Druhý den přidáme 2 pokrájené citrony i s kůrou a vše povaříme do měkka, zchladlé nálsedně rozmixujeme.
Směs smsícháme s litry převařené vody, přidáme 2 Ovocity a šťávu ze dvou citronů. Přecedíme a sterilujeme.
Namísto citronů možno použít pomerance.


 


RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Ischelské dortíčky

Postup: Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Babiččina vánočka

Postup: Z tohoto množství jsou dvě vánočky přes celý plech. Do 1/4 hrnku vlažného mléka... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z řapíkatého celeru

Postup: Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Na 1/2 másla zpěníme... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...