8. 10. 2024   |   svátek má Věra
 

Kefírová buchta se švestkami

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 380 g
moučkový cukr 280 g
jedlá soda 1 1/2 lžičky
kefír 2 hrnky
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Do větší mísy dáme 380g polohrubé mouky, 280g moučkového cukru, 1 1/2 lžičky jedlé sody, 1 celé vejce, 2 plné hrnky kefíru, 1/3 hrnku oleje, 1/3 hrnku šťávy ze švestkového kompotu, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce rumu. Vše smícháme dohromady - ušleháme elektrickým šlehačem a vlijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Poklademe okapaným švestkovým kompotem, posypeme drobenkou a upečeme na 180° cca 35 - 40 minut.

Drobenka:
4 vrchovaté lžíce hladké mouky, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 50 g másla.


 


RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové kuličky

Postup: Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...