2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Polévková zavářka - kapání

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
hrubá mouka 1 lžíce

Kuchyně: staročeská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Do hrníčku rozklepneme vajíčko, přidáme cca lžíci hrubé mouky a rozšleháme vidličkou na řídké těstíčko.
Přes hrnec položíme obrácené "hrubé" struhadlo a lžičkou protlačujeme těstíčko přímo do vařící polévky.
Těstičko nesolíme - zaváříme do slané polévky.


 


RECEPTY

Celerový salát s uzeným lososem

Postup: Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Pangasius s citronovou trávou

Postup: Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného... zobrazit recept

RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...