20. 8. 2025   |   svátek má Bernard
 

Polévková zavářka - kapání

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
hrubá mouka 1 lžíce

Kuchyně: staročeská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Do hrníčku rozklepneme vajíčko, přidáme cca lžíci hrubé mouky a rozšleháme vidličkou na řídké těstíčko.
Přes hrnec položíme obrácené "hrubé" struhadlo a lžičkou protlačujeme těstíčko přímo do vařící polévky.
Těstičko nesolíme - zaváříme do slané polévky.


 


RECEPTY

Brokolicové lívanečky

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky... zobrazit recept

RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...