28. 2. 2024   |   svátek má Lumír
 

Polévková zavářka - kapání

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
hrubá mouka 1 lžíce

Kuchyně: staročeská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Do hrníčku rozklepneme vajíčko, přidáme cca lžíci hrubé mouky a rozšleháme vidličkou na řídké těstíčko.
Přes hrnec položíme obrácené "hrubé" struhadlo a lžičkou protlačujeme těstíčko přímo do vařící polévky.
Těstičko nesolíme - zaváříme do slané polévky.


 


RECEPTY

Brokolicovo-česneková polévka

Postup: Na másle lehce opražíme dorůžova krupičku, zalijeme vývarem, přidáme očištěnou... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...