3. 12. 2024   |   svátek má Svatoslav
 

Knedlíky s mrkví

hlavní - oběd nebo v
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Dana Beňaková



Postup
Suroviny
mrkev - cca 40 dkg
máslo - slabý pláteček
mléko - cca 1/2 litru
cukr - 3-4 lžíce
citronová šťáva (nemusí být)
Sáček bramborových knedlíků nebo těsta v prášku

Postup:
Jemně nastrouhanou mrkev dáme do kastrolu spolu s plátečkem másla. Mícháme, až se máslo vstřebá a mrkev zavoní podlijeme několika lžicemi mléka a za častého míchání a postupného přilévání mléka dusíme do měkka.
Když je mrkev měkká , dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Do hotové (něco jako kašička) vmícháme uvařené bramborové špalíčky a můžeme podávat.
Jako nápoj se výborně hodí vychlazené mléko.
Je to laciný, sytý popkrm vyhodný na oběd nebo i večeři. Ať vám chutná!


 


RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru a víně

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle na šalvěji

Postup: Tagliatelle nebo špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě (na 3 litry vody 3... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená růžičková kapusta

Postup: Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...