Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Přendáme do pekáčku a dopečeme v troubě 20 - 30 minut podle toho, jak chceme mít uvnitř panenku růžovou. Na omáčku s medvědím česnekem si připravíme na másle růžovou jíšku, zalijeme mlékem a smetanou, osolíme (1 rovná lžička) a přidáme zarovnanou lžíci cukru. Povaříme 10 minut a nakonec přidáme najemno nasekaný medvědí česnek. Panenku podáváme přelitou omáčkou z medvědího česneku, jako příloha můžou být brambory nebo batáty pečené v troubě.
Tip: Panenku můžeme péct v troubě zároveň s brambory - brambory oloupeme nebo jen očistíme, nakrájíme na osminky, polijeme olivovým olejem, okořeníme tymiánem a promícháme. Na brambory posadíme opečenou panenku a společně upečeme.
K omáčce můžeme podávat i jiné maso - kuřecí nebo krůtí prsa (naklepat, osolit, opepřit, opéct na pánvi), vepřovou pečeni, kotlety apod.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek