12. 5. 2024   |   svátek má Pankrác
 

Zapomenuté heslo › Ořechový beránek z majonézy

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku
mleté ořechy 1/2 hrnku
moučkový cukr 1 hrnek
vejce 4 ks
majonéza 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Cukr utřeme se žloutky, přidáme majonézu, vanilkový cukr, citronovou kůru, mleté ořechy a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Do těsta můžeme (a nemusíme) zapracovat podle chuti rozinky namočené v rumu, nasekané ořechy, nasekanou čokoládu, mandle, kandované ovoce. Těsto vlijeme do pečlivě vymazané a vysypané beránkové formy (nedáváme až po okraj, beránek nabyde) a pečeme při 160° asi 50 minut. Hotového beránka necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou.


 


RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlové rohlíčky

Postup: Oloupané mandle umeleme nebo rozmixujeme na jemnou moučku. Vsypeme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...