29. 10. 2020   |   svátek má Silvie
 

Tvarohový beránek

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 200 g
máslo 200 g
vejce 3 ks
tvaroh 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem (nebo ještě lépe s vanilkou). Přidáme žloutky, tvaroh, citrónovou kůru, rum a po částech polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do poctivě vymazané a vysypané beránkové formy a upečeme při 170° asi hodinu. Vychladlého beránka pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou/citronovou polevou.
Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy.

Tip:
Do těsta můžeme přidat hrst rozinek, sekané oříšky, kousky čokolády nebo nasekané prakticky jakékoliv sušené ovoce.




 


RECEPTY

Salámová pomazánka

Postup: Salám nakrájíme na menší kostky a pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme do misky,... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská kapustnica

Postup: Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy s jablky

Postup: Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...